“Most professional operation I have worked with. The very best”

Katie Jones

Achizitionarea unui aparat de aer conditionat este un lucru cat se poate de simplu daca ai in vedere cateva aspecte despre aceste electrocasnice. Printre cele mai importante se numara zona de clima in care locuiti, nivelul umiditatii in locuinta dumneavoastra, suprafata acesteia si beneficiile pe care doriti dumneavoastra sa le aveti de pe urma aparatului de aer conditionat.

 

Daca doriti sa inlocuiti vechiul aparat de aer conditionat, este indicat sa inspectati si sa ajustati tevile pentru ca in majoritatea locuintelor, mai mult de 40% din aerul rece (sau cald) produs de aparatul de aer conditionat se pierde prin fisuri ale instalatiei.Fie ca instalati un nou aparat de aer conditionat in locul celui vechi, sau este pentru prima oara cand va bucurati de beneficiile unuia, cereti oferte de la mai multi comercianti pentru a va asigura ca beneficiati de cel mai bun raport calitate/pret. Tot in acest scop, interesati-va de experientele celorlalti clienti ai comerciantilor respectivi pentru a afla daca produsele si serviciile lor sunt de calitate, daca sunt responsabili si seriosi. Internetul este o sursa de informare foarte buna, pentru ca spre deosebire de mass-media acesta prezinta atat aspectele pozitive, cat si cele negative.

 

O greseala comuna in randul cumparatorilor de aparate e aer conditionat este sa aleaga produsul si comerciantul cu pretul cel mai mic. Nu ezitati sa puneti cat mai multe intrebari comerciantilor in legatura cu preturile si serviciile lor, pentru ca un pret mai mare poate inseamna doar ca aveti mai multe beneficii (montaj inclus, acumulatori pentru telecomanda inclusi, afisaj, etc.). Chiar daca montajul nu este inclus in pret, cea mai sigura varianta este sa alegeti o firma.

 

Dupa ce ati ales un colaborator pentru achizitionarea si instalarea aparatului dumneavoastra de aer conditionat este foarte important sa treceti toate aceste lucruri pe hartie, si aici nu vorbim doar de costul aparatului de aer conditionat, ci si de modelul acestuia, detalii privitoare la data, ora si costul montajului, garantia produsului si a manoperei si contractul pentru service si mentenanta, in cazul in care comerciantul ofera si asa ceva.

 

Aparatele de aer conditionat sunt electrocasnice durabile. Acestea sunt gandite sa dureze ani buni si cu lucrari si costuri de mentenanta minime. Cu toate acestea, daca doriti sa aveti un stil de viata sanatos si sa prelungiti si durata de viata a aparatului dumneavoastra de aer conditionat si calitatea aerului din locuinta dumneavoastra, trebuie sa schimbati filtrele aparatului cel putin o data pe an si sa apelati la o firma specializata pentru a inspecta aparatul. Pe langa cresterile de consum, defectiunile unui aparat de aer conditionat pot duce uneori si la probleme de sanatate, pentru ca unele aparate au in componenta substante toxice organismului.

Ce sa cauti la un

aparat de aer conditionat